perjantai 7. marraskuuta 2014

Leipomokuvaukset

Kolmannella viikolla osallistuin leipomokuvauksiin, joissa kantavana ideana oli käyttää designlasia uudella tavalla arjessa. Kuvasarjassa suomalainen lasi vietiin eri ympäristöihin. Juttu tehtiin Avotakan kerran vuodessa ilmestyvää designnumeroa varten.

Hommasin kuvauksiin lasitavaraa ja huolehdin niiden kuljetuksista studiolle ja studiolta pois. Kävin ostamassa tuoretta leipää, kaksi 5 kg:n jauhopakettia, erilaisia rouheita, jyviä ja ryynejä, tomusokeria jne. Lainasin lisäksi työpaikan ruokalasta kokintakin, kokkihatun sekä varrellisia vehnänjyviä.

Paitsi että organiseerasin kuvausten tavaroita paikasta a paikkaan b ja tein tarvittavat hankinnat, avustin kuvauksissa myös konkreettisesti, eli vetämällä leipurin roolia valkotakki päällä. Jauhoilla ja tomusokerilla pöllyteltiin, jotta saatiin oikea tekemisen meininki "leipomoon". Lopullisessa lehteen menneessä kuvassa näkyvät siis minun nakkisormeni ;) My hands are famous!


Tässä kuvausten tykötarpeet - alla lasia säilytykseen, yllä jauhoa ja jyvää leivontaanYllä Maija Puoskarin suunnittelema Pi-No-maljakko- ja säilytyssarja

Keskellä vihreät Voipytty ja Alma Jantusen Lasisirkus, takana violetti kuppipino Kauniista Arjesta

Tämän kun muistaisi...Taka-alalla Katariina Nuutisen Tatti-astiat, joissa lasijalka ja puuheltta"Etusivu uusiksi", eli ensimmäisten leipomokuvausten valaistus aiheutti pulmia ja kuvaus tehtiin uudestaan, jotta kaikkien kuvien valaistus on samassa linjassa.

Tämän näköistä herkkää valoa kuviin etsittiin, jotta lasi näyttää kauniilta

Studion keittiö toimi leipomonaNäin kaunista jälkeä syntyi (yllä!), mutta tämä kuva ei päätynyt lehteen asti

Kokkikolmonen odottaa vuoroaan och tar en selfie


Kuvausten jälkeen alkaa taas pakkausrumba

Ja sitten odotettu hetki: työn hedelmät näkyvillä, tässä lehden kuvat!

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti