perjantai 7. marraskuuta 2014

Avotakan avustajana, elämä siirtyi Helsinkiin


Sain suuren kunnian tulla Avotakkaan työssäoppimaan seitsemäksi viikoksi ja ensimmäiset viikot menivät sutjakasti - eikä edes jännittänyt hirveästi. Tutustuin A-lehtien hienoon toimitaloon meren ääressä Kulosaaressa sekä tietysti uusiin kollegoihin. On peräti oma iso työpöytäkin ja merinäköalat - kunhan vähän viitsii päätään kääntää.


Harmaan sään glamouria työpaikan aulassa


Avustajan ohjeistus ja ajankohtaiset kynät Habitare-messuiltaPääsin heti hommiin etsimään kuvauksiin sopivia tuotteita nettisivuilta, useampiin eri syksyn teemoihin liittyen. Sisäänajooni kuului myös Helsingin sisustusliikkeiden haltuunotto. Katsoimme yhdessä kartasta missä mitäkin on - and off you go! Kaksi päivää kului tennareiden päällä katutasossa kun kävin kaupunginosa kerrallaan kiertämässä putiikkeja. Samalla näpsin kuvia tulevia kuvausteemoja silmällä pitäen. En ostanut mitään... tai hyytävän syyspäivän tuulta vastaan löytyi pop up -kirppikseltä neljän euron huivilöytö, joka lämmitti kummasti mieltä ja kaulaa (see below). Heti alkoi tehdä mieli muhkeita neuleita kun lämpötila lähenteli nollaa.

Tässä peilaillaan Stockmannin hissiä odotellessa, kahdeksan tunnin tassuttelun jälkeen


Avotakan harjoittelijuuteen liittyi myös Helsinkiin "muutto" ja erilaiset työmatkat. Välillä on joukkoliikennelakkoa, sitten ollaan kuin sillit sardiinissa aamun ruuhkabussissa ja iltaisin hömppä-tv ja röhnötysasennot kutsuvat luokseen. Ne kaikki suunnitellut kulttuuririennot iltaisin jäivät juuri sellaisiksi - suunnitelluiksi.

Metromatkalla keskustaan työpäivän jälkeen, väriharmoniaa ;)
 

Koska olen niin paljon mon amouristani erossa, sain kyläpaikassa varamiehen yöpöydälle... Reckless Olli Herman valvoo untani ja hymyilee minulle kannustavasti hauista pullistellen ;) Kyllä se siitä, you can do it, girl!

1 kommentti: