perjantai 7. marraskuuta 2014

Huonetuoksukuvaukset

Ensimmäiset lehtikuvaukseni olivat sisustustoimittaja Elsa Savalojan ja valokuvaaja Timo Pyykön kanssa, aiheena huonetuoksut. Olin kiertänyt Elsan kanssa liikkeitä läpi ja pyytänyt tuotteita kuvauslainaan. Varsinainen tehtäväni kuvauksissa oli purkaa kaikki kamat, pitää huolta, että pakkaukset ovat oikeassa järjestyksessä ja kuvausten jälkeen pakata kaikki siististi takaisin palautusta varten ja tehdä lähetyskirjaukset kuljetusliikkeen tietojärjestelmään.

Kauniita paketteja, huumaavia tuoksuja (etenkin, kun pullot olivat yhtä aikaa auki) ja äärimmäisen kiehtovaa seurata miten kuva oikeasti rakentuu ja miten asetelmat tehdään.

Tässä omia räpsyjäni, lopullisen jutun näette Avotakan marraskuun numerosta. Kuten näkyy, vaihtoehtoja oli paljon ja kaikkein "övereimmät" jäivät pois lopullisesta versiosta (damn!). Onneksi siis otin niistä kuvamuistot - vielä kun olisi muistijälki niistä tuoksuistakin!

Tästä lähtee, eli kamat on purettu ja pussit ojossa:Ja mikä ylläri, tämä pinkinkirjava ihanuus oli suosikkini:


Kun kävimme L'Occitane-kaupassa asioimassa, kysyin varmuuden vuoksi myyjältä, miten nimi lausutaan, sillä olin kuullut siitä useita versioita ja suomalainen ääntämys 'lokkitane' särähti pahasti korvaani. Olisin itse veikannut italian perusteella 'lozzitaane', mutta kuulemma se on 'loksitaan'. Nyt tiedämme tämänkin!Nyt ollaan sillä överiosastolla. Tämän Linari-pullon voisin hyvin kuvitella johonkin Sedu Koskisen kämppään tai baariprojektiin ;)


Vihreään spraypulloon voi myös ostaa harmaan "trötön", jolla suihkautellaan tuoksua ilmaan vanhan ajan filmitähtien tavoin

Laura Ashleyn huonekynttilöissä oli hyvät ja hienostuneet aromit, ei liian päällekäyvää. Näitä voisi jopa harkita.

Harmaa sää ulkona ei haitannut kuvauksia


Tästä näkyy hyvin asettelu, rouhea taustalevy kiinnitetty telineeseen, sivuvalo ja valoa ohjaavat seinäkkeet

Kuvaajan välineistöä - tekeillä olevaa kuvaa seurataan tietokoneen ruudulta silmä kovana

Vihreät korit eivät näy kuvassa, eikä tuota seinäkkeen ja pöytälevyn välistä rakoakaan tajua lopputuloksesta

Ripotellaan tuoksupussin sisältö pöydälle ja siirretään sentti tuota...

Nyt alkaa olla...

Ja tässä se sitten on, lopullinen asetelma, joka päätyi lehteen. Ta-daa!

Sain kunnian kirjoittaa tämän jutun tekstit - pientä viilausta niihin vielä tuli editointivaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti