sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Työtehtäviä: verhoilun purkua

On tullut ommeltua saumurilla, harjoiteltua vetoketjun ompelua, purettua istuimia alkutekijöihin, irrotettua satapäin niittejä ja roudattua kamaa edestakaisin. Tässä kuvien kertomana verhoilun purkua:


 Olipa kerran penkki, josta haluttiin verhoilu veks. Työkalut siis esille.
Piikkityökalulla kaivellaan jokainen niitti ulos.Tämän tuolin verhoilu oli tehty kestämään, eli hartiavoimia sai käytellä ja naamalihaksia irvistellä, jotta hän pääsi niiteistään. Tällä yksilöllä oli yksi hutera jalka, joten verhoilua tuli purkaa, jotta saadaan puuseppä korjaamaan se.
 Alapuoli näyttää tältä, nyt selvitetään mitä se on syönyt sisälleen.


 Niitit ovat kauniisti piilossa tarranauhan alla


Tästä näkee vähän niittien määrää: ensin puretaan beigen pohjakankaan paikallaan pitävät niitit, sen jälkeen kaikki mitä sen alta paljastuu.


Vihdoin päästiin tähän vaiheeseen, eli pohjakangas ja jalat ovat irti. Rakenne vaikuttaa hyvinkin tukevalta istuinvöineen ja puuosineen. Sitten enää muutaman tunnin urakka loppujen, arviolta noin 300 niitin, poistamiseen ;)

Vielä pääsin vaihtamaan päällyskankaan näihin kahteen Englessonin pikkutuoliin, jotta sopivat paremmin myymälätilan uuteen ilmeeseen:


Homma meni näin: avattiin ruuvit ja irrotettiin pehmusteosasta kangas niitteineen. Leikkasin uudet Designers Guildin raitasamettipäällyskankaat vanhojen mittojen mukaan ja niittasin paikoilleen ensin sivut ja lopuksi kulmat. Vanhat päälliset jemmattiin mahdollista uudelleenkäyttöä varten.

Lopputulos on raikas ja hyvältä näyttää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti