maanantai 31. maaliskuuta 2014

Työtehtäviä: ompelua ja verhoilua

Viimeinen viikko Uniikissa pyörähtää kohta käyntiin ja on aika kerrata mitä kaikkea harjoittelussa on tullut tehtyä. Päiviini on kuulunut aika paljon erinäisiä ompelu- ja verhoiluprojekteja. Varsinaista asiakaspalvelua on ollut vähemmän, eli olen ollut taustapuuhissa. Tiimityöskentelyä on harjoitettu siis erityisesti ompelijan kanssa, sekä erinäisissä roudaus- ja tavaranpurkuoperaatioissa. Välillä on mietitty yhdessä eri materiaaliyhdistelmiä ja värien yhteensopivuutta.

Ompelimossa olen oppinut miten vetoketju ommellaan oikeaoppisesti metriketjusta, miten saumuri toimii ja miten siihen vaihdetaan langat, miten tehdään normaalit verhot, vuoritetut verhot, laskosverhot ja purjerengasverhot. Tai ainakin olen ollut mukana niiden eri työvaiheita tekemässä, ihan täysin selkärangassa ne eivät toki vielä ole. Olen oppinut monia pikkukikkakolmosia, joita aion kyllä hyödyntää aina mahdollisuuksien tullen omissa töissäni. Samoin minuun on iskenyt pieni verhoilukärpänen ja olenkin ilmoittautunut koulun verhoilukurssille mukaan!

Tässä tyynynpäällisten ja verhojen ompelua yksityiskohtineen.


Jos ei mennyt heti putkeen, niin sitten ommeltiin uusiksi. Ja taas uusiksi...

Sauman silitystä

Nämä tein ihan itse!

Hurmaava kangas myös nurjalta puolelta


Verhokankaan suoristus 


Valmiita tyynynpäällisiä matkalla kauppaan Tässä kahden ruokailutuolin tyylin muutos klassisesta raidasta räväkämpään suuntaan. Butterfly Garden -kangas on Matthew Williamsonin Osborne & Littlelle suunnittelema. 
 

Niittaus käynnissä, kulmat aina kinkkisimmät

Asettelin perhoset huolellisesti sopiviin kohtiin

Näin kivat niistä tuli!

2 kommenttia: