maanantai 6. heinäkuuta 2015

Muoto2015-haastattelut

Pääsin haastattelemaan Muoto2015-yleisöäänestyksen Sisustustuote-sarjassa ehdolla olevia suunnittelijoita, Tapio Anttilaa ja Wilhelmiina Kososta. Tämä oli yksi mielenkiintoisimmista tehtävistäni, oltiin suorastaan tositoimissa designin ytimessä. Tapio Anttila oli ehdolla kiehtovalla koivuisella Kieppi-valaisimellaan ja Wilhelmiina Kosonen pintaturvelevyistä tehdyllä Gran Ru -akustiikkateossarjallaan.

Lähdimme valokuvaaja Kirsi-Marja Savolan kanssa Lahteen Nordic Hysterian tiloihin Tapio Anttilaa tapaamaan, mukana myös videokuvaaja Tomi Salakari. Teimme siis samalla reissulla materiaalia sekä painettuun lehteen että verkkosivuille. Minun roolini oli kysyä kysymykset suunnittelijoilta ja pitää yllä katsekontaktia, jotta haastateltavat eivät katso kameraan suoraan, vaan puhuvat jollekulle sivusuunnassa (=minulle).

Tutustuin tottakai etukäteen sekä Tapio Anttilan että Wilhelmiina Kososen tuotteisiin netissä, jotta tiesin missä mennään. Siinä missä suurin osa Anttilan designista oli minulle jo ennestään tuttua, Kososen tuotanto oli täysin uutta.

Molemmat suoriutuivat videohaastatteluista ja valokuvauksista ammattilaisen ottein, itse haastattelija oli pikemminkin vähän hermona ;) Mutta hyvin meni molemmat keissit, eri päivinä eri haastateltavat siis omilla työhuoneillaan. Ehkäpä hienointa olikin nähdä kulissien taakse ja päästä katsomaan millaisissa tiloissa esimerkiksi Kieppi-valaisinta valmistetaan.

Divaanin sekä Koti ja keittiön Muoto2015-esittelyissä on siis kirjoittamani tekstit.

Videohaastattelut voi katsoa täältä: 
www.muoto2015.fi/ehdokkaat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti