keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Susanna Sivosen pop-up shop Pinossa

Pistäydyin eräänä keskiviikko-iltana Helsingissä Fredrikinkadulla sijaitsevassa sisustusliike Pinossa tutustumassa muotoilija Susanna Sivosen yhden illan pop-up shopiin. Esillä oli runsas valikoima Susannan tuotteita, eli printtejä, tekstiilejä, postikortteja, metallirasioita ja tarjottimia.





Suurimman vaikutuksen minuun kuitenkin tekivät "puhelinkeskusteluvarjostimet". Kun toiset meistä raapustelevat kuulakärkikynällä vihkon reunaan tikku-ukkoja ja epämääräisiä sotkuja, Susanna on jalostanut tämänkin taiteeksi: hän piirtää puheluiden aikana tussilla kuvioita valkoisiin kangasvarjostimiin. Tulokset olivat uskomattoman kauniita kokonaisuuksia ja tietysti uniikkeja.




Susanna Sivonen on suunnitellut kuvioita ja tuotteita mm. Finlaysonille, Aarikalle ja R-Collectionille. Omaa mallistoa saa pian avattavasta verkkokaupasta. Kadehdittavan energiansa hän saa neljän lapsensa kanssa touhutessaan - miten, sitä en näin lapsettomana ihan kykene ymmärtämään... Susannalla on monen printin takana oma erityinen tarinansa ja olikin kiehtovaa jutella hänen kanssaan siitä, miten kuviot syntyvät ja mitä niihin on - kenties - piilotettu. Olin myös kiinnostunut hänen koulutustaustastaan (tekstiilisuunnittelua Lapin yliopistossa) ja siitä kuinka taiteen tekeminen ja intohimo omaan tekemiseen synnyttävät lisää luovuutta.



Pinossa oli pop-up shopin kunniaksi asiakkaille maittavat tarjoilut ja kaunis esillepano. Riisiposliinilta näyttäneet kupit ja lautaset osoittautuivat pahvisiksi kertakäyttöastioiksi. 




Muistoksi kivasta illasta ja ajatuksia herättäneestä kohtaamisesta ostin itselleni Balloon-kuvioisen kännykkäpussukan, olihan pop-up shopissa tietysti tavanomaista edullisemmat hinnat.




Lisää Susannan töistä:
www.susannasivonen.com

Pino:
www.pino.fi 

 

3 kommenttia:

  1. Hei tosi kiva pop up! Balloonit näyttää ihanan raikkailta :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköisiä tuotteita :)
    Mietin hetken miks toi Pino kuulostaa niin tutulta, mut mun on pitkään ollu tarkotus mennä sinne, koska nettisivujen mukaan se on ainoa liike suomessa, mistä saa Kusmi-teetä! Ehkä mä vielä joku kaunis päivä saan aikaiseksi käydä siellä :D

    VastaaPoista
  3. Sirkku, kusmi-teetä saa myös ainakin Viking Graceltä, jos joskus risteilet!

    VastaaPoista