torstai 25. syyskuuta 2014

Hetki hotellissa

Sisustusretkipäivänä aurinkoista Helsingin meri-ilmastoa hengitellessäni satuin kulkemaan Havis Amandan patsaan ohi ja näin kasapäin ihmisiä sisällä eli Mantan patsaan ympärille rakennetussa yhden huoneen hotellissa. Sinne piti päästä itsekin ihmettelemään. Kolme euroa, silvuplee madam, ja huone on sinun - noin parinkymmenen kikattelevan lapsen kanssa. "Kato, sillä näkyy tissit!" Tirsk, tirsk.

Myös ovimiehet olivat höveliäällä tuulella ja tila itsekin sai minut hyvälle mielelle. Maisemat olivat mahtavat niin huoneessa sisällä kuin huoneesta ulos. Eniten minua hiveli Mantan patinainen viherrys verrattuna taustan reippaan oranssiin tapettiin. Patsasta sai taputella ja hipelöidä vapaasti ja ottipa eräs nainen myös lähituntumaa patsaan peppuun sitä mukamas purren... Valokuvaa varten poseeraten, tietty.


Sisustus on Artekin ja Vallilan tuotteilla tehty ja tapetti on uniikki, vain tätä tarkoitusta varten luotu. Taideprojekti on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa ja on japanilaisen Tatzu Nishin ideoima ja toteuttama, Hotel Manta of Helsinki.

Lisätietoja ja -kuvia: www.hotelmanta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti