sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Habitare 2014

Habitaressa perjantaina yllätin itseni ryhtymällä juttusille lähes joka toisella messuosastolla, etenkin tekstiilituotteisiin liittyen. Näin sainkin messuista ihan eri tavalla kiinni ja ihmiset tuotteiden takana jäivät hyvin mieleen. Antoisimmat keskustelut kävin Muoto2:n, Piiroisen, Annon, Lapin yliopiston tekstiilisuunnittelijaopiskelijoiden, Printscorpion, Kangastuksen, Romon, Svenssonin ja Galleria Johan S:n osastoilla.

Neljän pillimehun ja eväsleivän voimin jaksettiin koko päivä ja perinteisesti aika loppui kesken, kun nähtävää olisi vielä ollut. Bongasin myös omia ideoitani muiden toteuttamana, joten ajan hermolla ilmeisesti eletään... 


Sessakin osasto


Kasetit ovat kovassa nosteessa nostalgiabuumin myötä 


Tong Renin voittoisa Flow-matto, jossa kudetta on pyöritetty toisen kuteen ympärille. Kuinka kuulostaakaan tutulta, oman maton valmistumista odotellessa... Trash design -osasto herkensi eniten laukaisinsormea Tätä kirjahyllyä himoitsimme joukoittain ja kotonakin olisi tuliaisiksi kelvannut Lapin yliopiston tekstiiliosasto sai minut juttusille opiskelijoiden kanssa ja vertasin opiskelumetodeja ja kurssien sisältöä omaan opinahjoomme. Milloin pääsisin itse valmiiden, itse suunniteltujen ja teollisesti tuotettujen metrikankaiden äärelle?? Tosin hekin olivat tilanneet nämä kankaat Printscorpiolta vain Habitare-osastoa varten.

Tässä akvarellitaustassa on jotain samaa minkä parissa itse askartelin keväällä...

Neonvalot ja kuinka niitä ei saa hohtamaan samalla lailla valokuvissa

Mystinen pää, joka oli pakko kuvata


Oranssit sakset 

Vanhaa kännykkää ei tarvitse viskata jorpakkoon, siitä voi myös tehdä hyrrän 


Tajusin vasta tästä kuvasta, että kyseessä on Kari Koski, eikä joku Karikovski Itä-Euroopasta

Be&Liv - uusia kimmeltäviä suomalaisia pientuotteita

Piiroisen elegantti mutta trendikäs uutuustuoli, tehdään Salossa ja ansaitsisi mielestäni suuren "sukseen" 

Jukka Rintalalla on mun idea jo tuotannossa: maalataan akvarelliraidat, tulostetaan isoksi ja ei kun kankaalle 

Sulat ja höyhenet päiväpeitossa, tämäkin idea on siis jo kaupallisessa tuotannossa. Ois sen siis noinkin voinut toteuttaa... 

Tämä Junetin supermukava turkoosi tuoli melkein lähti mukaani, mutta tulin onneksi (?) järkiini - vaikka olisi saanut puoleen hintaan ja kuljetuskin olisi järjestynyt, niin a) meille ei mahdu enää yhtään huonekalua b) nekin rahat olisi pitänyt löytää jostain. Ehkäpä siis myöhemmin, kenties pinkkinä?

Yläkerran ArtHelsinki-näyttelyssä pysähdyin ensin katsomaan Marianne Niemisen kauniita kuvia Galleria Johan S:n osastolle ja sitten huomasin nämä Francine Oeyenin korutaideteokset. Näitä pitäisi saada oikeaan käyttöön, siis niinku mun kaulaan!Nuo vihreät pallot olivat kuulemma vihreää laavaa. Wau. 

Ja kappas, juuri tuon muotoisia lärpäkkeitä olen leikannut aikani iloksi viimeiset kolme viikkoa, sulkia päiväpeittoon. Eli niistä voisi siis tehdä kaulakorunkin... Makupalana lopuksi Pirkko-Liisa Topeliuksen sisustama taidegalleria, jossa menetin sydämeni eräälle taululle - niim pal, ettei taiteilijan nimi jäänyt vähimmässäkään määrin mieleen.Tässä se on - tosin kuva ja lasin heijastukset eivät tee oikeutta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti