maanantai 27. tammikuuta 2014

Tuotekehitysprojekti: istuin

Tammi-helmikuun rutistuksena on suunnitella ja toteuttaa istuin, jossa on tekstiiliä ja puuta. Oikeastaan heti silmieni eteen muotoutui kuva jakkarasta, jollaisen haluaisin tehdä: sorvatut jalat ja neulottu villapäällinen paksusta fanttilangasta. Tätä visiota lähdin sitten toteuttamaan.

Muutama alkeellinen luonnos:Tässä muiden luomia esikuvia, jotka varmasti alitajuisesti antoivat inspiraatiota. Nämä päälliset tosin näyttävät trikooneulokselta:
 
http://1.bp.blogspot.com/-hRc9CcVz-ak/TmX7oBR_ZLI/AAAAAAAAGO0/S0yybjq8lcE/s640/Cloud%2Bstool%2Bby%2BJoon%2BYou%2BChoi.jpg
wgsn-hbl.blogspot.com, Cloud stool by Joon You Choi
www.thesundaytimes.co.uk, Claire-Anne O'Brien


http://payload.cargocollective.com/1/4/138188/2140167/IMG_1287.jpg
thisispaper.com

Homma on niin sanotusti vielä vaiheessa, vaahtomuovi on hankittu ja silputtu muotoonsa, istuinlevy on leikattu muotoon, sorvaamista on alettu opetella ihan real live sorvilla ja pirteänpinkkiä fanttilankaa on tilattu. Ensin mietin helmenharmaata päällistä, mutta you only live twice, ajattelin ja valitsin räväkämmän vaihtoehdon. Jospa ne sorvijalat vaikka olisivat maalatut, ehkä helmenharmaalla, ehkä jollain muulla. Ainakin maalilla saa pikkuvirheet piiloon ;)


http://www.lankakissa.net/images/Fanttilangat2.jpg
Kuva www.lankakissa.net

Isoin homma ehdottomasti on sorvaamisen opettelu ja tukikehikon rakentaminen, sen rinnalla neulomistaitojen elvyttely n. 20 vuoden takaa on lastenleikkiä. Tosin on se sorvaaminenkin aika jännää... Ainakin tuntee elävänsä, kun pitää varoa, ettei vahingossa menetä mitään ruumiinosia tai viilaa yhtäkkiä sormeen uutta kurvia. Samoin hartiat on aika tiukassa paketissa ja tuskanhiki valuu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti