perjantai 8. marraskuuta 2013

Tähtivieraana Kaksitvå + osuuskunnan esittelyä O-päivässä

Lokakuun lopussa käsi- ja taideteollisuuspuolella järjestettiin O-päivä, eli osuuskunnan esittelytilaisuus, johon saimme tähtivieraaksi Kaksitvå-muotisuunnittelijakaksikon Helsingistä.Itselleni osui juontajan pesti yhdessä Teijan kanssa, eli tenttasimme osuuskunnan puheenjohtajaa Harria ja sihteeriä Rittistä. Kuvassa näkyvät kuitenkin ihan eri ihmiset, eli itse osastomme koulutusjohtaja Elina Korkeaoja sekä opettajamme Päivi Ihamäki. He valottivat osaltaan mistä osuuskunnassa on kyse ja miksi siihen kannattaa lähteä mukaan.Kun osuuskunta oli aiheena loppuun kaluttu, siirryimme Kaksitvån pariin. He kertoivat uskomattomalta kuulostavasta urastaan, jossa paljon on jäänyt sattuman varaan. Heidät on mm. kidnapattu Etelä-Amerikassa ja he ovat kiertäneet ahkerasti taiteilijaresidenssejä ympäri maailmaa, luoden niissä pohjaa uusille mallistoilleen. Tuntui, että tälle kaksikolle elämä todella on seikkailua ja hetkestä sekä työstä nauttimista. Heidän elämänmakuisen tarinansa ja esimerkkiensä kuuleminen oli todellista herkkua. Pistin joka sanan korvan taakse muistiin sekä tein kattavat muistiinpanot ;) Eihän sitä koskaan tiedä mistä itsensä vielä löytää.

Tauolla heidän tuotteitaan sai hiplata lähemmin: 
Päivän "tehtävä" oli kuitenkin suunnitella oma t-paitaprintti, mutta sen toteutustapa oli sangen omalaatuinen - ensin leikattiin satunnaisista lehdistä (Tennis-lehti, anyone?) tiettyyn aihepiiriin liittyviä kuvia (kuten: Salo, kesä, graafisuus, bändi ja mitä niitä nyt oli), sitten läiskittiin niitä liimalla paperille ja pistettiin paperit nopeaan tahtiin eteenpäin vasemmalla puolella istuvalle henkilölle. Luomukset olivat sitten sen mukaisia... Tässä alla käsiini lopulta jäänyt "printti", joka minun piti sitten myydä luokan edessä. Oma osuus tämän printin osalta taisi olla yhtä kuin nolla, eli en ehtinyt tuunata/pelastaa sitä yhtään...


Rittikselle lähti kaikki hyvät ideani kiertoon, hän kun istui vasemmalla puolellani:


"Tää on siis ihan killeriprintti, ostakee nyt!"


Teijan vuoro myydä printtiään, "tsiikatkaa nyt mitkä värit!":


Lopulta luokan eteen oikein jonotettiin - jotta päästäisiin koulusta pois ;)


Vielä juontajien yhteiskuva, smile!:Kuvat on suurelta osin Pauliinan ja Teijan ottamia, joten heille siitä iso kiitos!
1 kommentti:

  1. Tulin vasta tsiigaamaan tämänkin postauksen. Tosi hienot kuvat löyty täältäkin, jeah! :) Hyvin meni juontajien osalta ;)

    VastaaPoista