maanantai 3. helmikuuta 2014

Vinttihuoneen vihreä keidas

Vihdoin (virtuaali)sisustamista! Harjoittelimme Illustratorin käyttöä tietokoneella ja teimme sisustussuunnitelmaa makuuhuoneeseen. 

Kuvitteellinen asiakkaani on 35-vuotias sinkkunainen, jolla on kaksi isoa koiraa - vaikkapa saksanpaimenkoira ja dobermanni. Sosiaalisen työelämän ja koirien ulkoiluttamisen vastapainoksi asiakas rentoutuu sängyssä loikoillen, katselee telkkaria ja nauttii vihreästä tunnelmasta. Koirat ottavat ettonet sängyn alta vedettävällä irtopäällyksisellä patjalla ja eivät siten kaipaile asiakkaan sänkyyn, ainakaan koko aikaa.

Lattialla ei koirien ja tämän vedettävän patjaratkaisun vuoksi ole mattoja, ja siten myös kierrätysaiheinen lattiamateriaali pääsee paremmin esille.
  

Vaatekaappiseinä on uudistettu kokonaan hankkimalla vanhat puiset peiliovet (esim. Wanhan Wallankumous Turussa ja muut vanhoja rakennustarvikkeita myyvät liikkeet) ja kunnostamalla ne. Tässä suunnitelmassa värit peilioviin valitaan Hayn lakanoista, eli ovien eri osiot maalataan vaaleanvihertävin sävyin.Vaatekaapeista yksi kätkee television ja kotiteatterin löhöhetkiä varten eikä johtohässäkkä ahdista unia, kun kaiken saa oven taakse piiloon. Sama pätee peileihin, ne on sijoitettu vaatekaapin ovien sisäpuolelle, sillä feng shuin mukaan makuuhuoneessa ei kuulu olla peilejä. Kehosta yön aikana irtaantuva sielu saattaa nimittäin säikähtää nähdessään itsensä peilistä eikä palaakaan enää kehoon takaisin.


Asiakas on viehättynyt englantilaisesta sisustustyylistä ja siksi mukaan on valittu ennen kaikkea englantilaisten sisustusliikkeiden, kuten Loafin ja Laura Ashleyn, huonekaluja. Asiakas yhdisti lomamatkalla huvin ja hyödyn ja kävi testaamassa huonekaluja paikan päällä sekä sopi kuljetuksesta ;)

Verhoratkaisut ikkunoissa ovat rauhalliset ja luonnonmukaiset: puusälekaihtimet pimentävät huoneen nukkumista varten ja valkoiset sivuverhot tuovat keveyttä ja valoa. Muuten tekstiilit ovat värikkäitä ja kirjavia, jotta niissä ei ihan heti näy koiraperheen karvat ja tahrat.

Budjetti oli noin 3800 euroa, sisältäen huonekalut, tekstiilit, tapetit, lattiat ja vaatekaappien ovet. Hinta ei sisällä työkustannuksia tai mahdollisia rahteja, eikä elektroniikkaa. Valaisimet, 50-luvun senkki ja koirat löytyivät omistajalta omasta takaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti