sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Painokoneen uumenista tuoretta t-paitaa

Saimme kouluun uuden tekstiilitulostimen, jonka parissa on kummasteltu kulunut viikko. Osa meistä sai tuurilla heti alkurykäyksellä priimalaatuisia tulosteita, osalla taas ei värit tulostu lainkaan, kone tahraa kankaan reunat tai tekee omituista raitaa kuvioon. Ajattelin itse odotella, että savu hälvenee, opettajat pääsevät kärryille koneen ominaisuuksista, ja kuvioista ja väreistä alkaa tulla sitä mitä pitääkin ennen kuin ryhdyn massiivisiin tuotantotoimenpiteisiin.

In the meanwhile, halusin silti kokeilla jotain itsekin. Kirpparilta mukaan lähtenyt toppi sai ensin esikäsittelyn liima-aineella omassa toosassaan, sitten se paistettiin höyryprässissä, jossa se meni piloille (viskoosi ei kestänytkään samoja automaattisia lämpötiloja kuin muut kankaat, nice to know...) ja lopulta se kävi tekstiilitulostimen uumenissa ottamassa väärän värin pintaansa... 

Paita on nyt siististi cool, eli kärähtäneenä siinä on enemmän rock-henkistä patinaa ja mää mittää pinkkiä väriä ois halunnutkaan... Eli kaiken kaikkiaan onnistunut lopputulos! Mainittakoon vielä, että Reckless Loven logo on nyysitty netistä ja itse vaan värittelin ja muokkasin sitä painokuntoon tietokoneella.

Kuvalliset todisteet:


Itse teossa, eli siinä se valmistuu
Tällainen hieno masiina on kouluun liisattu
Kärähtänyt viskoosi ja väritön pinkki, näillä mennään
Jotta paita ei kärähdä lisää, sitä ei pistetty enää kuumauuniin vaan silittelin sitä hellästi apukankaan läpi
Kippis ja kulahdus
Tässä vertailussa PhotoShopilla suunniteltu intensiivinen neonpinkki ja se mitä koneesta putkahti ulos
Oikealla esikäsittelytoosa, joka syö tislattua vettä ja liima-ainetta. Vasemmalla itse tekstiilitulostin, jonka sielunelämä on vielä mysteeri meille kaikille.
Valmiina keikoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti