torstai 12. syyskuuta 2013

Varsinainen eka painotyö

Here we go, eli nyt tositoimissa! Viuhkakuvio pääsee tuotantoon viisivärisenä sinisellä liukuvärjäyksellä. Työaika: miljoona tuntia... Valmista ehkä jo huomenna, 5 työviikon jälkeen! No ei vaiskaan, opiskeltu on nyt 5 viikkoa, tämän kankaan painaminen alkoi eilen, eli kolmisen päivää menee yhteensä 2 metrin kankaaseen. Siis multa, ja tämän kuvion ja värikombinaation kanssa.

Seulaa pitää pestä suht tiuhaan eri värien välillä ja jotta se ei tukkeutuisi plus painetun kuvion pitää antaa kuivua n. tunti painamisen välillä. Koska kangas on leveä, pöytä vielä leveämpi ja raajojen ulottuvuudet rajalliset, on välillä hypättävä painopöydälle polvilleen. Tuntuipa hyvältä nähdä työnsä jälki välittömästi! Eikä tämä olisi oppimista, ellei mukaan olisi mahtunut pari mokaa poikineen... Making mistakes is the new black, vai miten sen sanoisi...

Tästä ekasta työstä tehdään muuten seinävaate koulun sangen harmaita käytäviä elostuttamaan. Myöhemmin kankaan saa itselleen ja siitä saa tehdä ihan. mitä. ikinä. lystää.



Omin koko pöydän itselleni ja kankaalleni


Kolmea väriä jo paineltu, hoplaa

Tuore märkä väri vähän kupruilee ja näyttää lopullista tummemmalta. Huomaa langoitus! Sillä kohdistetaan kuvio niin ettei se mene all over the place

Ei ku aloitetaan tuolta


Nyt tarkkana ettei väriä lärvähdä liikaa


Montako kertaa mä jo vedin?

"Mä joka päivä töitä teen..." 


Easy does it


Kuvissa suurena apuna Jatta Pirkkalaniemi, joka piteli painoseulaa paikoillaan, jotta kuvio ei tärähdä painaessa. Jatan oma blogi täällä:
Purpleboost

Kuvat näppäsi Teija Helin, siitä kiitokset!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti