lauantai 6. joulukuuta 2014

Kotikuvaukset Punavuoressa

Avotakka-jaksollani olin mukana avustamassa punavuorelaisen kaupunkikodin joulukuvauksissa. Kyseessä oli Trendi-lehden päätoimittajan Jenni Liedon koti ja kuvaustiimiin kuuluivat sisustustoimittaja Laura Brotherus, valokuvaaja Riikka Kantinkoski ja yours truly. Koti oli valkoinen urbaani-ihanuus vanhassa talossa: valkoiset lattialaudat, vanhoja kaakeliuuneja, mahdollisuus kiertää huoneita peräti kahdessa ympyrässä. Ja sitten se unelmien wow-makuuhuone, iso, muhkea, värikäs, kansainvälinen, hieman romanttinen. Mausteena oli kaikki herkut: käynti parvekkeelle ja walk in -klosettiin, kaakeliuuni, tv, ja mikä parasta, antiikkiset yöpöydät. I'm in love!  

Itse juttu, jossa Jenni kertoo joulunvietostaan, on juuri julkaistu uusimmassa joulukuun Avotakassa, joten voitte lukea "virallisen" version sieltä ja katsoa ammattilaisen ottamat kuvat. Tässä omia näkemyksiä ja tunnelmia kuvauspäiviltä - miltä kuvauskulmat näyttivät ennen ja jälkeen joulustailauksen. Oma tehtäväni - perinteisen purkamisen ja pakkaamisen ohella - oli erityisesti kiinnittää Elloksen herkullisiin joulupalloihin ripustuslenkit ja koristella joulukuusi - ja pitää sitä pystyssä. Kuusi otti koko ajan etukeno- ja takanoja-asentoja, joten jokunen ärräpää pääsi livahtamaan. Joulupallojakin oli sangen monta, eli kuusen koristeluun menikin yllättävän pitkä aika.


Ensin koti lähtötilanteessaan:

Kun ovesta astuu sisään, ensimmäinen showstopperi on tässä eteisen asetelmassa.Makuuhuoneen intensiivinen sininen yllätti, mutta ei tuntunut yhtään kylmältä.
  

Katossa olevat kipsikoristeet ovat herkku, jota ei kovin monesta suomalaisesta kämpästä löydy. Niitä on varmaan kiva tuijotella sängystä käsin, lampaiden laskemisen sijaan... 
Valkoinen maailma makuuhuoneen ikkunalla tuo jo joulun mieleen

Jonathan Adlerin Viha-purkki ja muuta vinoa keramiikkaa

Täydellisen makuuhuoneen ainekset: lukemista, lepoa ja silmänruokaa

Lastenhuoneessa oli oikeasti kivoja leluja, koska ne on todennäköisesti valittu esteettisin perustein.

 

Keittiön paperinkeräyspiste voi olla näinkin elegantti.

Ihastuin keittiön tasolla olleeseen rembrandtmaiseen asetelmaan. Tuoksukynttilässä oli sitruunaiset aromit.

Seuraavaksi jouluun koristeltu koti, olkaa hyvä:

Eteiseen valosarja ja Elloksen posliinieläimiä oksille

Joulupallot on kerätty kulhoon silmäkarkiksi

Eteinen valmis, olohuone odottaa.


Sängyn ruhtinaallista vaikutelmaa lisättiin Airamin valosarjalla.


Kauniista tuli vieläkin kauniimpaa

Parvekkeella oli märkää, mutta sinne saatiin silti joulun tunnelmaa luotua.Ulkona alkoi pyryttää lunta teemaan sopivasti. Lehti antaa vihjeen kenen kotona ollaan.

Peroban joulutähtien virittely korkealle ikkunoihin oli minun tehtäväni.

Konvehteja vasta jouluna...

Vielä tulet takkaan, niin voidaan kuvata.

Jouluna puun alla on todennäköisesti enemmän lahjoja.
Merry Christmas!1 kommentti:

  1. Valmista juttua lukiessani lehdestä en vielä tiennyt, että sullakin oli näppisi pelissä :) Mietin mielessäni, että milloinkahan tääkin juttu on oikeesti tehty, viime joulunako? Lastenhuone on upee, tuommosta kun sais omillekin taiottua... mutta se totuus tavaran määrästä ja ei-niin-esteettisyydestä puskee vastaan ;D Hey muistanko oikein, että tää oli jonkun (trendinkö?) toimittajan koti? Kiva kokonaisuus kaikenkaikkiaan!

    VastaaPoista